AP Kivinen

Olen runoilija/lauluntekijä Jyväskylästä. Lähellä sydäntä on proosan ja runouden välimaastossa liikkuva teksti, jossa on vaikutteita mm. beat-runoudesta ja rock-lyriikasta.

Tähän mennessä olen julkaissut kaksi runoteosta: Valloittaja (2013) on kokoelma proosarunoja, eräänlainen isän ja pojan – sekä sukupolvien välinen moniääninen vuoropuhelu. Toinen kirja, Tšernobylin kissat (2016) on matka parisuhteeseen, minän ja sinän kohtaamiseen, myös konfliktiin. Teos oli Tiiliskivi 2016 –ehdokkaana.

Runojen lisäksi olen julkaissut kaksi albumia englanninkielistä rock-lyriikkaa Valley Below-yhtyeessä (2007-10). Vaikka yhtye ei ole enää aktiivinen, esitän noita lauluja silloin tällöin akustisesti, katusoittohengessä mm. Tiny Devices -duossa.

Runojani olen esittänyt livenä, runoklubeilla täällä Suomessa ja ulkomailla. Runopuulakin Suomen mestaruus 2015 vei minut myös Pariisiin Poetry Slamin MM-tapahtumaan toukokuussa 2016.

Ajattelen, että siinä missä kirjan tai biisintekstin viimeistely on välillä pitkäjänteistä, hidastakin työtä, kirjoittaminen ja muistiinpanojen tekeminen on elämäntapa.

Kotisivu/blogi: apkivinen.blogspot.fi